Pilot Plant Studies

Studies en onderzoek in pilot plants ten behoeve van het simuleren van raffinageprocessen.

De ervaring van onze technici op het gebied van pilot plants voor olie en petrochemie bestrijkt het hele proces vanaf het ontzouten en distilleren van ruwe olie tot aan residu-upgrading. Met behulp van proeffabriek-experimenten kunnen nieuwe processen worden getest. Daarnaast kunnen productiefaciliteiten, processen en gebruikte katalysatoren worden verbeterd en kunnen eventuele problemen in een raffinageproces worden opgespoord. 

Intertek kan zijn pilot plant opstellingen flexibel aanpassen om een breed scala aan chemische, petrochemische en synthetische brandstof gerelateerde processen te evalueren, variërend van lichte nafta tot vacuümresidu.

De pilot plants worden 24 uur per dag bemand waardoor processen kosteneffectief en accuraat geëvalueerd worden. De plants zijn voorzien van de modernste geautomatiseerde systemen, waaronder on-stream-analysers, datalogging en een gedocumenteerde materiaalbalans. De pilot plants bieden zowel opstellingen voor hydro-processing als non-hydro-processing processen.

Aandachtsgebieden:

- Adiabatische fixed-bed-processen

- Isotherme fixed-bed-processen

- Laboratoriumtests voor screenen en evalueren van katalysatoren

- Batch-reactor-diensten

- Bewerkingen op het gebied van non-hydro-processing

- Ontzouten, distilleren en fractioneren

- De-asfalteren

- Dewaxing

- Thermisch kraken, visbreaking en delayed coking

 

Need help or have a question? +32 3 543 9089
 

Need help or have a question?

+32 3 543 9089
NL:
+31 88 126 8702