Van grassroots-exploratie tot verzending van het eindproduct, Intertek levert testen, inspectie, assurance en certificatie van mineralen ter ondersteuning van mijnbouwactiviteiten over de hele wereld.

In een wereld van diepere anomalieën, exploratieprojecten op afstand en mijnen, complexe ertslichamen en toenemende kostendruk, kunnen marktleiders zoals Intertek de innovatieve oplossingen op maat bieden die nodig zijn om onze klanten te ondersteunen bij het aangaan van deze uitdagingen. Met in de branche erkende technische expertise en een gevestigd wereldwijd netwerk biedt Intertek end-to-end totale kwaliteitsborging in de gehele resource-ontwikkelingsketen van onze klanten.

Met een wereldwijd netwerk van mineralenlaboratoria, monstervoorbereidingsfaciliteiten en kantoren in belangrijke mijnregio's en havens biedt Intertek een breed scala aan mineraaldiensten aan de mijnbouw- en mineralenverkenningsindustrie. Monster voorbereidingservices zijn strategisch gelegen of beschikbaar op de projectlocaties van de klant. Analytische laboratoria voor mineralen bieden hoogwaardige assay- en testdiensten met behulp van de nieuwste technologie en bewezen wetenschappelijke methoden. Mijnlocaties en havenlaboratoria zijn aangepast aan de specifieke eisen van de klant, met de zekerheid van het record van Intertek van hoogwaardige, kosteneffectieve onsite ondersteuning voor de projecten van de klant wereldwijd.

Terwijl regelgeving verandert en technologie wordt gecreëerd of geïnnoveerd, helpen onze kennis en expertise in de branche onze klanten om aan veranderende eisen te voldoen. Intertek evalueert voortdurend nieuwe instrumenten en technologie om de kwaliteit, efficiëntie en waarde voor onze klanten continu te verbeteren. Wij zijn gespecialiseerd in de levering en bediening van de nieuwste geautomatiseerde en robotachtige laboratoriumoplossingen die aanzienlijke voordelen bieden aan klanten op afgelegen locaties, waardoor de efficiëntie, consistentie, veiligheid en productiviteit worden verbeterd. Toegewijde geautomatiseerde mijnsite-laboratoria en havenfaciliteiten worden ontworpen, in bedrijf gesteld en beheerd door Intertek, zodat klanten zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten.

Intertek Minerals Trade Services biedt wereldwijd onafhankelijke inspectie-, bemonsterings-, test- en certificeringsdiensten in laad- en loshavens die bijdragen aan de bescherming van de kwantiteit en kwaliteit van minerale grondstoffen en het commerciële risico in de handelsomgeving verminderen. Ons gerenommeerde, door LME erkende umpire-laboratorium, Intertek LSI, is een marktleider op het gebied van nauwkeurigheid, servicekwaliteit en onafhankelijkheid bij commerciële afhandelingstests.

Hulp nodig of een vraag?
Contact Intertek