Al meer dan 130 jaar is Intertek een pionier die altijd de industrie leidt als het gaat om innovatie. In 1885 begonnen we met het testen en certificeren van graanladingen voordat ze de zee op gingen. En in 1896 werd Thomas Edison onderdeel van ons verhaal.

1880 - 1900

Caleb Brett richt een Brits maritiem landmeetkundig bedrijf op dat ladingen test en certificeert. Milton Hersey richt een onafhankelijk chemisch testlaboratorium op in Montreal en Thomas Edison start het Lamp Testing Bureau in Amerika.

1900 - 1940

SEMKO is opgericht in Zweden om elektrische en elektronische productveiligheidstests uit te voeren. Door de S-Mark te registreren breidt het zich uit naar bredere Scandinavische markten. Chas Warnock richt de Chas Warnock Company op in Montreal, Canada om staalproducten te inspecteren.

1940 - 1980

Milton Hersey en Chas Warnock fuseren tot Warnock Hersey. De internationale groep Inchcape betreedt de testindustrie door Labtest Hong Kong op te richten. Inchcape neemt meerdere test- en inspectiebedrijven over, variërend van aardolie, petrochemie en textiel tot elektronica en mineralen.

1980 - 2000

Inchcape richt Inchcape Testing Services op en neemt Caleb Brett, ETL (voorheen het Lamp Testing Bureau) en Warnock Hersey over. Inchcape Testing Services wordt gekocht door Charterhouse Development Capital en wordt omgedoopt tot Intertek Testing Services.

2000 - 2010

Intertek noteert op 29 mei 2002 op de London Stock Exchange en werd Intertek Group plc. Intertek betreedt de FTSE 100 in 2009 en neemt in deze periode vele andere bedrijven over, waaronder Moody International, om zo meer dan 40.000 werknemers te bereiken.

2000 - Present

Een tijd van groei met veel overnames over de hele wereld, nieuwe diensten - Protek, SourceClear, Total Sustainability Assurance en Maison - plus een grote heruitvinding van het Intertek-merk en de lancering van zijn AAA Growth Strategy.

History of Intertek Video

Het Intertek-verhaal

Ontdek hoe wij al meer dan 130 jaar de wereld van veiligheid en kwaliteit vormgeven.