Intertek levert analyses op en assays van ruwe aardolie.

De Intertek laboratoria in Antwerpen en Rotterdam voeren analyses uit op ruwe olie en bieden tevens additionele evaluaties aan. Deze analyses en evaluaties worden door ons deskundig personeel uitgevoerd, met behulp van hoogwaardige en moderne apparatuur.

Ruwe aardolie analyses:

Atmosferische en vacuüm destillaties produceren fracties en uiteindelijk een residu, vergelijkbaar met een normaal raffinageproces. Goede gegevens over de olie zijn van belang voor zowel de veiligheid (denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van kwikverbindingen) als voor het optimaliseren van het raffinageproces. Goede gegevens dienen dus beschikbaar te zijn voordat een olie verwerkt kan worden.

Ruwe olie assays betekenen voor iedere klant iets anders. Intertek kan u van dienst zijn voor een relatief simpele bepaling van het kooktraject tot het distilleren in verschillende fracties en het uitgebreid karakteriseren daarvan. Testresultaten kunnen in verschillende vormen worden gepresenteerd en eventueel in software modellen worden ingevoerd.

Klantgetuigschrift:

"Wij maken voor alle assays van zowel ruwe olie als condensaten gebruik van de diensten van Intertek. Na slechte ervaringen met andere laboratoria waarbij we te maken hadden met te lange doorlooptijden en onbetrouwbare resultaten, besloten wij Intertek te proberen. Het team is erg klantgedreven, scherp en flexibel en levert de resultaten razendsnel in vergelijking met de andere laboratoria en we hebben volledig vertrouwen in de aangeleverde data. We zouden Intertek zeker aan anderen aanraden."

Contact Intertek