Proces Analytische Technologie Diensten

Intertek ingenieurs ondersteunen bij het implementeren van online meetsystemen in plants m.b.v. Proces Analytische Technologie.

Proces Analytische Technologie (PAT) is een combinatie van analytische chemie en proces technologie. PAT installaties worden over de hele wereld gebruikt voor proces optimalisatie, controle van activa, fabrieksveiligheid en milieumetingen. Het hoofddoel is een beter beheer van de fabrieksprestaties.

Voorbeeld van de implementatie van een online meetsysteem: controle van een reactorgas in een polymerizatie-plant.

Het reactorgas van een polymerizatiefabriek wordt online bewaakt voor procescontrole. Het reactorgas is vervuild met stof en bevat sporen van een actieve katalysator. Het stof blokkeert hierdoor de doorstroom in het monster conditioneringssysteem van het online analyse systeem, terwijl de actieve katalysator een pyrofoor karakter heeft.

Uitdagingen

De grootste uitdagingen zijn:

  • Behouden van een constante gasstroom naar de proces analyse apparatuur.
  • Voorkomen van spontane ontbranding als het monster conditioneersysteem wordt geopend voor onderhoud (bijvoorbeeld vervangen van een filter en/of schoonmaak).
  • De grote hoeveelheid stof in een monster.
  • De aanwezigheid van sporen van actieve katalysator met een pyrofoor karakter.
  • Spontane fii a zone 2 environment moet koste wat het kost worden voorkomen.

Intertek oplossing

Een monster voorconditioneringssysteem wordt gebruikt om grotendeels het stof te verwijderen. Alleen de relatief lage stroom naar de proces controle apparatuur wordt gefiltreerd, terwijl de "snelle lus flow" wordt gebruikt om de filter schoon te maken. De katalysator wordt gedeactiveerd met behulp van een speciale filter. Ook wordt de filter gespoeld met waterverzadigde — stikstof voordat het monster conditionering systeem wordt geopend.

 
Need help or have a question? +31 88 126 8888
 

Need help or have a question?

+31 88 126 8888
NL:
+31 88 126 8888