Intertek kunststoffenexperts voeren analyses en onderzoek uit op kunststoffen en polymeren.

Hierbij worden onze analisten en polymeertechnici ondersteund door moderne technieken. Polymeeranalyse maakt gebruik van fysische en analytische methoden om de samenstelling en de materiaal- en verwerkingseigenschappen van een polymeer of kunststof vast te stellen. Deze gegevens zijn cruciaal voor het vaststellen van de toepassing en het product- en procesontwerp.

Moleculaire gewichtsverdeling kan worden geanalyseerd met de GPC (Gel Permeatie Chromatografie) techniek en verdere informatie over de structuur kan worden verkregen met NMR technieken. De combinatie van deze twee technieken geeft een uniek inzicht over de samenstelling van polymeren in een blend. Voor meer informatie over polymeerchemie bezoek: Polymeerchemie

Naast het vaststellen van structuren en verbindingen kunnen wij ook de physische eigenschappen van kunststofmaterialen testen waaronder:

Neemt u gerust contact met ons op om meer informatie te ontvangen over al onze mogelijkheden op het gebied van polymeeranalyse en -testen.

Relevante link:

Contact Intertek