Testen van Biodiesel

Verificatie en analyses van biodiesel: Van grondstof tot eindproduct.

Twintig jaar geleden konden dieselmotoren draaien op ongeraffineerde plantaardige oliën. De hedendaagse motoren zijn veel minder tolerant als het aankomt op brandstof. Hoge inlaatdrukken en verfijnde systemen voor het motormanagement zijn aanleiding tot striktere kwaliteitseisen voor de brandstof die gebruikt wordt. In combinatie met de variërende karakteristieken van een steeds grotere variatie aan grondstoffen voor biodieselproductie, betekent het dat een weloverwogen systeem van kwaliteitscontrole door het gehele logistieke proces – van beginfase tot blending tot het uiteindelijke gebruik – van groot belang is.

Intertek, dat beschikt over gespecialiseerde laboratoria gevestigd in meer dan 110 landen wereldwijd, biedt analyses op biodiesel aan van begin tot eindgebruik. Als grote speler op het gebied van testen, inspecties en audits, zijn onze teams van experts volledig thuis in de unieke uitdagingen waar de biobrandstofindustrie mee wordt geconfronteerd.

Intertek laboratoria bieden complete analyses van biodiesel (EN 14214), evenals voor biodiesel gemengd met minerale diesel (EN590).

Intertek biedt ook ondersteunende testen voor onderzoek en ontwikkeling aan, alsmede oplossingsgerichte analyses voor de biodieselindustrie. De meest voorkomende testen in dergelijke programma's zijn:

  • Biodiesel test programma volgens EN 14214
  • Filter Blocking Tendency volgens IP 387
  • Het bepalen van lage temperatuureigenschappen zoals Cold Filter Plugging Point, Pour Point en Cloud Point
  • Het bepalen van sterolglucosides en mono-verzadigde glyceriden
  • Stabiliteitstesten
 
Need help or have a question? +32 3 543 9089
 

Need help or have a question?

+32 3 543 9089
NL:
+31 88 126 8702