Testen van Biobrandstof voor de Luchtvaart

Intertek test de kwaliteit van biobrandstoffen die gebruikt worden in de luchtvaart.

Het analyseren van de kwaliteit van brandstoffen in de luchtvaartindustrie is essentieel voor het garanderen van veilige vluchten voor passagiers en medewerkers. Intertek biedr test- en inspectiediensten gedurende het gehele logistieke proces, van raffinaderij tot aan de terminal op het vliegveld.

Met de verwachte introductie van biobrandstoffen in de luchtvaartindustrie in de nabije toekomst, zal het testen van de kwaliteit steeds belangrijker worden. Biobrandstoffen worden op veel kleinere schaal geproduceerd dan conventionele (minerale) brandstoffen. De logistieke processen om het product ter plaatse te krijgen zullen daarom veel complexer zijn met als gevolg een veel hoger risico op vervuiling van de brandstof.

Intertek is wereldwijd leider in analyses, testen en inspecties van biobrandstoffen, petrochemische en chemische producten. Intertek's diensten, relevant voor de luchtvaartindustrie, omvatten:
  • Kwaliteitstesten en certificering van Jet A-1 (AFQRJOS, DEFSTAN 91-91, ASTM 1655, MIL specificaties)
  • Kwaliteitstesten en certificering van AVGAS (DEFSTAN 91-91)
  • Testen van vervuiling in Jet brandstof (bijvoorbeeld FAME gehalte in Jet, bacteriële contaminatie in Jet)
  • Kwaliteitstesten en certificering van luchtvaartbrandstof welke is gemengd met synthetische koolwaterstoffen (ASTM D7566)
 
Need help or have a question? +32 3 543 9089
 

Need help or have a question?

+32 3 543 9089
NL:
+31 88 126 8702