Intertek (www.intertek.com)

Intertek aanwezig op World Bio Market 2014 Amsterdam

World Bio Markets congres en beurs

Biobrandstoffen Testen

Het aantal typen biobrandstoffen op de markt wordt steeds diverser. Intertek beschikt over uitgebreide laboratoriumfaciliteiten voor het testen van een grote verscheidenheid aan biobrandstoffen waaronder:

Biomassa

Bioethanol

Biodiesel

Biokerosine

 

 

E-mail Us

Telefonisch contact

BE:+32 3 543 9089
NL:+31 88 126 8702
 
 

Biomassa Testen

Intertek beschikt over een uitgebreid dienstenportfolio op het gebied van kwaliteitswaarborging, inspecties en analyses op biomassa.

Biomassa is op steeds grotere schaal en in allerlei verschillende variaties verkrijgbaar. Biomassa begint een steeds grotere rol te spelen in het streven naar een toenemend gebruik van duurzame energiebronnen.

Door de grote variëteit aan biomassa op de markt, elk met haar eigen specifieke eigenschappen, is het zeer belangrijk dat er controle van de kwaliteit van de biomassa wordt uitgevoerd om het risico van vervuiling van uw installaties te minimaliseren en zo een goed lopend proces te garanderen.

De laboratoria van Intertek in Europa kunnen complete analyses aanbieden op biomassa producten waaronder bijproducten van de landbouw, houtsnippers, zaagsel, kachelhout, (boom)schors en stro. De meest essentiële parameters voor energieleverende applicaties zijn de verbrandingswaarde, het asgehalte, het vochtgehalte en het gehalte aan vluchtige stoffen. Intertek kan voor u deze parameters testen!

Intertek heeft verder de mogelijkheden om u verder te assisteren bij het opzetten van kwaliteitsprocedures, duurzaamheidscertificering van biomassa voor energie leverende applicaties en kan uw onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten evenals innovatieve brandstofprojecten analytisch ondersteunen.

Onze biomassa-laboratoria in Europa voeren testenop biomassa-monsters uit in overeenstemming met de meest recente standaarden, ontwikkeld door CEN/TC35, DIN standaarden maar ook volgens een op maat geleverde methode.

Biomassa testen:

  • Bepaling van het vochtgehalte - CEN/TS 14774 parts 1, 2, 3
  • Bepaling van de bulk densiteit- DIN 51705 of CEN/TS 15103
  • Granulometrie – CEN/TS 15149
  • Vermaling – CEN/TS 14780
  • Proximate analyse zoals as gehalte(ISO 6245 of CEN/TS 14775), vluchtige bestanddelen (CEN 15148) en bruto en netto calorische waarden (DIN 51900 of CEN/TS 14918)
  • Ultimate analysis :Element analyse zoals koolstof, waterstof en stikstofgehalte  (CEN/TS 15104)
  • Zwavel, Chloor & Fluor (DIN 51724 or CEN/TS 15289) en elementen zoals zware metalen (Chroom, Arseen, Cadmium, Kwik, Zink enz.) CEN/TS 15297
  • Bepaling van de As ontbrandingstemperatuur (thermografische analyse DIN 51730 of CEN/TS 15370)
  • As element compositie (Al, Ag, B, Ba, Bi, Ca, Cd, Co, Cr, Cu, Fe, Ga, In, Mg, Mn, Na, Ni, Pb, Sr, Tl, Zn) met behulp van ICP-OES 
  • En additionele biobrandstoffendiensten

Neem ons op om informatie te ontvangen over hoe wij u van dienst kunnen zijn op het gebied van Biomassa Testen.