Bio Ethanol Brandstofanalyses

Intertek levert bio-ethanol analyses. Onze kwaliteitscontroles van brandstoffen starten bij de grondstoffen en lopen door tot aan het eindproduct.

Nu het gebruik van Bio Ethanol als brandstof steeds verder toeneemt, wordt de kwaliteitscontrole van begin- tot eindproduct steeds belangrijker. 

Bio Ethanol is het belangrijkste bioblend component voor benzine, in de vorm van ethanol of in de vorm van Ethyl Tertiar Butyl Ether (ETBE). Het gebruik van Bio-Ethanol is aanzienlijk gestegen in de afgelopen jaren en het is zeer waarschijnlijk dat deze groei doorzet om Europees vastgestelde doelen voor het gebruik van duurzame brandstoffen te halen. De verwachting is dat de Europese Unie het gehalte van Bio Ethanol in benzine in de nabije toekomst zal verhogen naar 10% (E10). Verder worden zogenoemde ‘flexi brandstof voertuigen’ geïntroduceerd. Deze voertuigen zijn ontworpen om te draaien op elke blend tot 85% ethanol.  

Ondanks dat Bio Ethanol niet beschouwd wordt als een complex product, wordt het vaak geassocieerd met een aantal problemen die voorkomen kunnen worden door doeltreffende kwaliteitscontrole. 

Problemen die voor kunnen komen zijn bijvoorbeeld:

  •  Fase-scheiding in benzine, veroorzaakt door een te hoog watergehalte
  • Problemen met de dampspanning.
  • Verontreinigingen veroorzaakt door de gebruikte grondstof(fen).  

Intertek laboratoria zijn ingericht om Bio-Ethanol te analyseren volgens de meest recente standaarden waaronder de EN 15376 (fuel grade ethanol for blending) en de voorgestelde prEN 15293 (E85), ontworpen door CEN. Andere diensten zijn onder meer het maken van laboratoriumblends om vast te stellen tot welk percentage geblend kan worden zonder dat dit dampspanningsproblemen veroorzaakt.

 
Need help or have a question? +32 3 543 9089
 

Need help or have a question?

+32 3 543 9089
NL:
+31 88 126 8702