Migratietesten Papier en Karton Verpakkingen

Intertek laboratoria voeren migratietesten uit aan papier- en kartonverpakkingen.

Intertek biedt kennis en expertise op het gebied van de Europese en nationale wet- en regelgeving voor papieren en kartonnen verpakkingsmaterialen. Binnen Europa liggen de eisen v.w.b. levensmiddelcontactmaterialen, waaronder verpakkingen, vast in de Framework Regulation 1935/2004 EC en onderliggende wetgeving en richtlijnen.

De Europese Resolutie ResAP (2002) levert de richtlijnen voor papieren en kartonnen artikelen welke bedoeld zijn om in contact te komen met voedingsmiddelen. Intertek biedt kennis m.b.t. Resolutie ResAP (2002) en levert tevens migratietesten voor deze materialen. Analyse van specifieke componenten zoals additieven en inkten, worden uitgevoerd volgens Europese richtlijnen.

De Nederlandse VWA kent specifieke eisen voor papieren en kartonnen materialen die bedoeld zijn om in contact te komen met levensmiddelen. Ook binnen andere landen in de Europese Unie gelden er specifieke richtlijnen en wetgevingen (o.a. BfR). Daarnaast zijn Intertek experts op het gebied van voedselcontact materialen eveneens op de hoogte van de richtlijnen zoals deze door branche verenigingen zijn opgesteld. Onze experts helpen u graag verder bij de implementatie van deze wet- en regelgeving op uw product portfolio.

Voorbeelden van te analyseren componenten zijn:

 
Need help or have a question? +31 88 126 8888
 

Need help or have a question?

+31 88 126 8888
NL:
+31 88 126 8888