Wiskundige Modellen Specifieke Migratie

Wiskundige modellen t.b.v. het bepalen van de specifieke migratie van materialen die bedoeld zijn om in contact te komen met levensmiddelen.

Met behulp van wiskundige modellen kunnen Intertek experts de migratie in kaart brengen van specifieke migratie componenten (SML) conform de Europese voedselcontactwetgeving.

Intertek biedt expertise aan waarbij met behulp van wiskundige modellen specifieke migratie vanuit kunststoffen (enkele of meerlaagse materialen) bepaald kan worden. Volgens de Europese kunststofwetgeving voor voedselcontactmaterialen, dienen kunststof voedselcontactmaterialen te voldoen aan de vastgestelde grenswaarden voor de totale en specifieke migratie van stoffen vanuit het kunststof materiaal naar het levensmiddel.

Migratiemodellen kunnen ook worden gebruikt voor het formeel indienen van componenten voor goedkeuring bij de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA), maar ook tijdens de productontwikkeling of voor toetsing van laboratoriumresultaten.

Een voorwaarde voor het gebruik van wiskundige modellen is dat er voldoende informatie voorhanden is over de voedselcontactmaterialen en -producten en de gebruikte componenten. Omdat wiskundige modellen gebaseerd zijn op worst-case situaties, is het bij een overschrijding van de SML- waarde alsnog nodig om de laboratoriumtesten uit te voeren.

 
Need help or have a question? +31 88 126 8888
 

Need help or have a question?

+31 88 126 8888
NL:
+31 88 126 8888