Automotive Producabilitytesten

Onze kunststoflaboratoria leveren testen en verwerkingsmogelijkheden ter controle van kunststoffen die gebruikt worden in de automobielindustrie.

Het doel van producability testen is het vaststellen van de verwerkbaarheid en materiaalkarakteristieken van de kunststoffen of de compounds. Hiertoe worden (onder andere) de volgende testen uitgevoerd:

TestStandaard
MFRISO 1133
Capillaire RheometrieISO 11443
Spiraal vloeiKlant specifieke methoden
DMA, DMTAISO 6721
ViscositeitgetalISO 307
Diverse oplosviscositeitenDiversen methodieken


Intertek heeft de mogelijkheid en capaciteit om
onderzoek te verrichten naar de optimale schroef of schroef-cylinder combinatie, in een omgeving vrij van storende componenten, op onze spuitgietmachines met een sluitkracht van 60 ton t/m 320 ton. Intertek ondersteund R&D projecten betreffende kunststoffen en compounds die in de automobielindustrie gebruikt worden en voert onder andere onderzoek uit op matrijzen en compounds. Voorbeelden van parameters zijn matrijskrimp, CLTE, spiraalvormige stroming en PVT. 

 

Daarnaast beschikt Intertek over een uitgebreid scala aan hoogwaardige analytische testfaciliteiten en methoden om nader onderzoek te verrichten naar gebruikte additieven, vulstoffen en andere performance verbeteraars. Overige relevante links:
Need help or have a question? +31 88 126 8888
 

Need help or have a question?

+31 88 126 8888
NL:
+31 88 126 8888