Intertek (www.intertek.com)

Intertek materialen experts heten u van harte welkom tijdens:

  • PIAE Plastics in Automotive Engineering 2019, Mannheim, Duitsland
  • K2019, Düsseldorf, Duitsland
  • Automotive Interiors / Automotive Testing Expo, Stuttgart, Duitsland

Diensten voor de Automobielindustrie

Intertek experts ondersteunen de automobielindustrie met een breed pakket aan diensten van testen aan automotive kunststoffen tot aan systeemcertificering.

Kunststoffenlaboratoria

Test-, analyse- en adviesdiensten voor de kunststoffenindustrie.
 

E-mail Us

Telefonisch contact

+31 88 126 8888
 
 

Automotive Producabilitytesten

Onze kunststoflaboratoria leveren testen en verwerkingsmogelijkheden ter controle van kunststoffen die gebruikt worden in de automobielindustrie.

Het doel van producability testen is het vaststellen van de verwerkbaarheid en materiaalkarakteristieken van de kunststoffen of de compounds. Hiertoe worden (onder andere) de volgende testen uitgevoerd:

Test Standaard
MFR ISO 1133
Capillaire Rheometrie ISO 11443
Spiraal vloei Klant specifieke methoden
DMA, DMTA ISO 6721
Viscositeitgetal ISO 307
Diverse oplosviscositeiten Diversen methodieken


Intertek heeft de mogelijkheid en capaciteit om
onderzoek te verrichten naar de optimale schroef of schroef-cylinder combinatie, in een omgeving vrij van storende componenten, op onze spuitgietmachines met een sluitkracht van 60 ton t/m 320 ton. Intertek ondersteund R&D projecten betreffende kunststoffen en compounds die in de automobielindustrie gebruikt worden en voert onder andere onderzoek uit op matrijzen en compounds. Voorbeelden van parameters zijn matrijskrimp, CLTE, spiraalvormige stroming en PVT. 

Daarnaast beschikt Intertek over een uitgebreid scala aan hoogwaardige analytische testfaciliteiten en methoden om nader onderzoek te verrichten naar gebruikte additieven, vulstoffen en andere performance verbeteraars. Overige relevante links:

Neem ons op om informatie te ontvangen over hoe wij u van dienst kunnen zijn op het gebied van Automotive Producabilitytesten.