Spuitgieten Lakplaten uit Kunststof

Het spuitgieten van kunststoflakplaten voor het onderzoeken van de toepassing van verf en coatings op kunststoffen.

Voor onderzoek aan verf en coatings die toegepast worden op kunststoffen voor de automotive-, household- en andere industrieën, beschikt Intertek over een zeer moderne applicatie waarmee “lakplaten” uit kunststof in grote en kleine series aangemaakt kunnen worden.

Kritisch bij het produceren van lakplaten is het voorkomen van elke contaminatie. Intertek beschikt over een geïntegreerde combinatie van spuitgietmachine, robotsysteem en automatische snij-inrichting.

De spuitgietmachine ingezet voor lakplaatproductie is een Arburg 720S 3200-1300 machine welke is voorzien van diverse matrijzen. De spuitgietmachine wordt ook ingezet voor schroef- en matrijzenonderzoek. Het is eveneens mogelijk om schroef of matrijs van klanten te monteren.

Intertek heeft ruime kennis en ervaring op het gebied van de verwerking en karakterisering van kunststoffen en beschikt over een groot aantal verwerkingstechnieken, waaronder vlak- en blaasfolie extruders en meerdere spuitgietmachines met een breed scala aan matrijzen om een grote variëteit aan genormeerde proefstukken te kunnen vervaardigen. Deze apparatuur wordt eveneens ingezet tijdens onderzoek en ontwikkeling om recepturen vroegtijdig te kunnen aanpassen en / of nieuwe toepassingen voor materialen te ontwikkelen. Binnen onze kunststoffenlaboratoria beschikken wij verder over een breed scala van analytische en fysische testmogelijkheden.

Kunststofverwerkingsmogelijkheden op laboratoriumschaal:

  • Spuitgieten
  • Blaasfolie
  • Vlakfolie

Naast productie op proefschaal bestaat er eveneens de mogelijkheid om automobielcomponenten op ware grote te vervaardigen, de gerelateerde testgegevens kunnen hiermee al vroegtijdig in de materiaalontwikkeling worden meegenomen.

 

 
Need help or have a question? +31 88 126 8888
 

Need help or have a question?

+31 88 126 8888
NL:
+31 88 126 8888