Intertek (www.intertek.com)

Kunststoffenlaboratoria

Test-, analyse- en adviesdiensten voor de kunststoffenindustrie.
 

E-mail Us

Telefonisch contact

+31 88 126 8888
 
 

Capillaire Rheometrie Kunststof

Capillaire rheometrie expertise en metingen.

Capillaire rheometrie levert data over de viscositeit bij afschuifsnelheden welke voorkomen in productieprocessen als spuitgieten en vezelspinnen van kunststoffen. Het is een uitermate geschikte test om de verwerkbaarheid van nieuwe kunststoffen of formulaties vast te stellen tijdens de R&D fase.

De data verkregen via capillaire rheomotrie is belangrijke invoerdata voor o.a. FEM simulaties of voor het vulstadium van de matrijs in een spuitgietproces. Finite Element Modeling (FEM) is een krachtig hulpmiddel voor het optimaliseren van een productdesign en/of een matrijs gebruikt bij de simulatie van productieprocessen, dit kan een aanzienlijke besparing opleveren m.b.t. ontwikkelingstijden en kosten.

Toepassing:

Met capillaire rheometrie kan de viscositeit worden bepaald over een brede range van temperaturen, afschuifsnelheden, de metingen kunnen worden uitgevoerd met verschillende capillairen en matrijsopeningen. Deze metingen kunnen worden uitgebreid met andere apparatuur om de materiaaleigenschappen van kunststoffen tijdens de verwerking vast te stellen, zoals "die swell" en de kracht en rek die een product aan kan, alvorens het breekt.

Beschikbare matrijzen:

  • Capillary (L/D): (180° topangle) 15/0.5, 10/1, 20/1, 30/1, 10/2, 30/2, (30° topangle) 10/1, 10/2
  • Opening: 1 x 10 x 100 mm
Relevante normen:
  • ISO 11443, Plastics- Determination of fluidity of plastics using capillary and slit-die rheometers
  • ASTM D3835, Standard test method for determination of properties of polymeric materials by means of a capillary rheometer
Relevante link:

Neem ons op om informatie te ontvangen over hoe wij u van dienst kunnen zijn op het gebied van Capillaire Rheometrie Kunststof.