Oplossingen voor circulaire economie voor kunststoffen - CircularAssure

Door de ontwikkeling van gerecycled plastic te bevorderen en de circulaire economie voor plastic mogelijk te maken door middel van garantie-, test- en certificeringsdiensten, ondersteunen we merken, recyclingbedrijven, polymeren, plastics en verpakkingsbedrijven en andere belanghebbenden in de waardeketen van gerecycled plastic om de kringloop te sluiten met CircularAssure.

Om een ​​circulaire economie voor kunststoffen te realiseren en de ontwikkeling van gerecyclede kunststoffen te bevorderen, moeten aanzienlijke uitdagingen worden overwonnen. Kunststoffen worden op alle gebieden van het dagelijks leven gebruikt, inclusief verpakkingen om voedsel veilig te houden, in medische hulpmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen, in speelgoed, auto's en elektronische toepassingen.

Wetgevende ontwikkelingen, waaronder de Europese Green Deal, EU-richtlijnen inzake afval of kunststoffen voor eenmalig gebruik, en de UK Plastics Packaging Tax zetten bedrijven in de hele waardeketen van polymeren/kunststoffen ertoe aan om verkwistende productie te heroverwegen, na te denken over wat er gebeurt na consumptie van hun producten en een strategie voor kunststoffen in een circulaire economie. Bedrijven zijn ook op zoek naar manieren om innovatieprocessen te versnellen die worden gedreven door duurzaamheidsdoelstellingen om veilige, goed presterende producten te realiseren die zich onderscheiden op de markt.

Kunststoffen en de circulaire economie
De meeste kunststoffen zijn gemaakt van petrochemische producten en veel plastic producten zijn ontworpen om eenmalig te worden gebruikt, vervolgens op stortplaatsen te worden gegooid, te worden verbrand of alomtegenwoordig afval te worden in ons milieu, inclusief onze oceanen en rivieren. Plasticvervuiling overtreft snel de inspanningen om het te voorkomen of te verminderen, maar, door opnieuw na te denken over hoe we plastic materialen ontwerpen en ontwikkelen en hoe we ze gebruiken, kunnen belanghebbenden een circulaire economie creëren. Er is innovatie nodig om ervoor te zorgen dat de kunststoffen die we nodig hebben herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar zijn en er zijn strategieën nodig om kunststoffen te laten circuleren zodat we ze in de economie en uit het milieu houden.

CircularAssure - Assurance-oplossingen voor de circulaire economie van kunststof
Intertek's CircularAssure is een op risico gebaseerd kwaliteitsborgingsprogramma, dat bestaat uit een programma van borging, testen, certificeringsdiensten en unieke analytische technologieën die inzicht mogelijk maken, die kunnen worden toegepast in de hele waardeketen van gerecycled plastic. Van afvalinzamelaars en recyclingbedrijven tot polymeerproducenten en -merken, CircularAssure biedt oplossingen voor de circulaire economie van plastic om de kwaliteit, veiligheid en optimale waarde van gerecyclede plastic materialen en producten te waarborgen, waaronder:

  • Afvalinzamelaars en mechanische recyclingbedrijven kunnen de winstgevendheid van hun gerecyclede kunststofproducten verbeteren door inzichtgevende tests om de kwaliteit van materialen die afkomstig zijn van recycling te bepalen.
  • Chemische recyclingbedrijven zullen de procesefficiëntie kunnen verhogen en de variabiliteit van materialen kunnen begrijpen door middel van de inline chemische analysetechnologie en kwaliteitscontroletestservice van CircularAssure.
  • Polymeerproducenten zullen kunnen beoordelen hoe verwerkbaar nieuwe gerecycleerde materialen zijn door middel van verwerking op laboratoriumschaal en prestatietestprogramma's. Bovendien zal CircularAssure hen helpen materialen te evalueren op basis van veiligheids- en prestatiespecificaties voor hun beoogde gebruik door middel van door regelgeving geleide analyses, zoals migratietesten die vereist zijn om naleving van voedselverpakkingen te garanderen.
  • Merken zullen in staat zijn om de niveaus van gerecyclede inhoud aan te tonen waar de nieuwe materialen in producten worden gebruikt door middel van certificering voor gerecyclede inhoud.

Van elektronica tot automotive, van verpakking tot bouw, in alle sectoren die polymeren of kunststoffen gebruiken, CircularAssure helpt bedrijven de kringloop te sluiten en hun duurzaamheidsverhaal te vertellen.

Neem nu contact op met ons CircularAssure-team om te ontdekken hoe ons op risico gebaseerde kwaliteitsborgingsprogramma u kan helpen om Total Quality Assurance te bereiken en de innovatie van goed presterende, veilige en conforme producten en processen te versnellen die ons dagelijks leven ten goede komen.

Need help or have a question? +31 88 126 8888
 

Need help or have a question?

+31 88 126 8888
NL:
+31 88 126 8888