Intertek (www.intertek.com)

Europese cosmeticaverordening 1223/2009

Intertek consultants adviseren u bij de implementatie van de Europese cosmeticaverordening 1223/2009. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een introductie!
 

E-mail Us

Telefonisch contact

+31 88 126 8888
 
 

Inspectie en Audits Cosmetica

Intertek levert uitgebreide inspectie- en controlediensten voor cosmeticaproducten, om te verzekeren dat uw producten voldoen aan de ISO-normen, GMP en landspecifieke wetgeving.

Controles

Een van de grote veranderingen in de wetgeving voor cosmetica: EG 1223/2009 is de toepassing van goede fabricagepraktijken (GMP) in overeenstemming met ISO 22716. Alle cosmeticaproducten verkocht in de Europese Unie worden door deze nieuwe regulering, welke m.i.v. juli 2013 in werking treed, beïnvloed. Intertek experts kunnen u helpen bij het controleren van u toeleveringsketen t.o.v. deze eisen . Verder kunnen ze een inventaris opstellen (ter controle) om corrigerende maatregelen te identificeren en vervolgens begeleidende ondersteuning te bieden bij de implementatie. Zo verzekeren zij dat het product in overeenstemming is met ISO 22716 (de uiteindelijke controle), daarnaast leveren wij een shared GMP controledienst.

Met inspecteurs in Europa, Noord-Amerika en Azië, kunnen wij ook helpen bij het naleven van normen zoals ISO 9001 en ISO 14001.

Inspecties

Om te verzekeren dat uw product zijn bestemming zonder enige vertraging bereikt, leveren wij in het land van herkomst en/of tijdens het fabricageproces onafhankelijke controles. Onze inspecteurs zijn strategisch gevestigd op verschillende locaties ter wereld, om de navolging van uw cosmetica-, grondstoffen- en verpakkingsnormen te controleren. Monsters kunnen op hetzelfde moment worden geselecteerd en naar een van onze laboratoria worden verstuurd voor het testen op het navolgen van de regelgeving en de beoordeling van kwaliteitscontrole.

Neem ons op om informatie te ontvangen over hoe wij u van dienst kunnen zijn op het gebied van Inspectie en Audits Cosmetica.