Uitbesteden van Laboratorium werkzaamheden

Laboratoriumdata en analyseresultaten zijn belangrijke gegevens in kwaliteitscontrole, procesbewaking en ter ondersteuning van R&D.

Intertek biedt verschillende oplossingen voor het uitbesteden van analyse- en testwerkzaamheden variërend van het analyseren van een enkel monster tot het overnemen van complete werkpakketten of laboratoria.

Een eigen laboratorium levert een essentiële dienst, maar brengt veel kosten met zich mee en vereist voortdurende investeringen die over het algemeen niet ten volle worden benut. Het uitbesteden van laboratoriumwerkzaamheden verlaagd kosten terwijl tegelijkertijd de dienstverlening gewaarborgd blijft.

Uitbesteden van individuele (ad-hoc) monsters
Zelfs het best uitgeruste laboratorium kan niet altijd alles zelf uitvoeren. Het is dan belangrijk een betrouwbare partner te vinden die de wel gewenste capaciteit heeft en de analyses op een kwalitatief hoogstaand niveau kan uitvoeren. Intertek heeft een wereldwijd netwerk van meer dan 500 laboratoria waar een enorme verscheidenheid aan testen en analyses uitgevoerd kan worden. Op elk laboratorium van Intertek werken onze ervaren en deskundige laboranten gemotiveerd samen om op tijd de juiste resultaten te leveren.

Uitbesteden van werkpakketten
Wat geldt voor ad hoc monsters is even zo relevant voor complete werkpakketten. Het werk kan niet altijd in het eigen laboratorium worden uitgevoerd omdat bijvoorbeeld de benodigde apparatuur ontbreekt, of waar deze wel beschikbaar is is het niet altijd lonend om de bewuste methode op te zetten. Intertek werkt in zulke gevallen nauw samen met haar klanten om tot een succesvolle en kosten efficiënte uitbesteding te komen van het werkpakket zonder concessies aan kwaliteit en service.

Uitbesteden van het gehele laboratorium
Het uitbesteden (outsourcen) van een compleet laboratorium heeft een onmiddellijk financieel voordeel. Vaste kosten worden omgezet naar lagere variabele kosten en kapitaalinvesteringen kunnen worden gericht op de kernactiviteit van de onderneming. Intertek heeft een uitgebreide staat van dienst op het gebied van laboratorium outsource projecten voor zowel bedrijven als (semi)overheid.  

Need help or have a question? +31 88 126 8888
 

Need help or have a question?

+31 88 126 8888
NL:
+31 88 126 8888