Intertek (www.intertek.com)
 

E-mail Us

Telefonisch contact

+31 88 126 8888
 
 

Label Validatie

Intertek experts ondersteunen de voedingsindustrie met wettelijke etiketteringsvoorschriften.

Voedseletikettering is de voornaamste communicatiemethode van productinformatie tussen bedrijven en consumenten. Het geeft basisinformatie over het product, maar ook voedings- en veiligheidsinformatie. Tevens fungeert het als middel voor marketing en reclame. Omdat consumenten steeds bewuster worden op het gebied van gezondheid, vertrouwen ze op de etiketten als een manier om onderscheid te maken tussen verschillende voedingsmiddelen en merken om weloverwogen keuzes te maken in voedsel.

In erkenning van deze groeiende trend, hebben regelgevende instanties het beleid en de normen aangescherpt die worden gebruikt om de consument te beschermen tegen valse of misleidende representatie op voedseletiketten. Door middel van Intertek's wereldwijde netwerk, kunnen wij u helpen etiketten voor uw voedingsproducten te ontwikkelen en te controleren. Dit kan kan in meerdere talen aangezien Intertek in meer dan 50 verschillende landen “food label” experts heeft.

Onze services
Wij kunnen u helpen om aan de eisen te voldoen voor elk product dat u plaatst binnen de wereldwijde markt voor levensmiddelenetikettering.
 
•     Verklaring van ingrediënten
Beoordeling van de ingrediëntenlijst; zodat de ingrediënten wettelijk goedgekeurd zijn en gebruikt worden binnen de juiste grenzen in afnemende volgorde van gewicht en dergelijke aspecten.

•     Wettelijke ondersteuning
In het geval u advies nodig heeft over specifieke aspecten van de etikettering van levensmiddelen of de bijbehorende wet- en regelgeving.

•     Preliminaire etiket-compliance
Beoordeling van de producten en overzicht van de wettelijke vereisten van de etiketten waaronder:
de naam van het product, de etikettering, ingrediëntenlijst verklaringen, allergenen compliance, voedingsfeiten, "geschikt voor" of "ten minste houdbaar tot" data, opslag, netto-inhoud, land van herkomst en lay-out instructies. Verder beoordeeld Intertek alle andere noodzakelijke verplichte eisen die essentieel zijn om te voldoen aan de voorschriften van de landen van bestemming.

Voordelen voor u:
•     Als uw partner, kunnen we lokale expertise bieden, kwaliteit leveren, betrouwbaarheid waarborgen en kunt u   
       vertrouwen op onze ervaring en expertise.
•     Via ons netwerk heeft u toegang tot lokale deskundigen in meerdere landen.
•     Intertek beschikt over kennis van lokale regelgeving die van cruciaal belang is bij valkuilen in de wetgeving en
       voor het versnellen van de marktintroductie van uw producten.
•     Onze diensten garanderen de zichtbaarheid van de ingrediëntenlijst en geven zo uw klanten vertrouwen in uw 
       producten.

Neem ons op om informatie te ontvangen over hoe wij u van dienst kunnen zijn op het gebied van Label Validatie.