Intertek (www.intertek.com)
Object reference not set to an instance of an object.
 

Janssen PMP werkt samen met Intertek om SANAFOR® te verkennen, een nieuwe antimicrobiële technologie voor kunststoffen

14 april 2015

Geleen, Nederland - Intertek, een toonaangevende leverancier van kwaliteits- en veiligheidsoplossingen wereldwijd, biedt hun expertise aan om Janssen Preservation en Material Protection (PMP) te helpen om kunststoffen te verkennen die worden voorzien van een ingebouwde antimicrobiële bescherming.

 
Het gebruik van antimicrobiële stoffen in kunststof is een snel ontwikkelende technologie en één van de strategieën om de groei van bacteriën en fungi, zoals schimmels, terug te dringen op kunststof oppervlakken. Janssen PMP heeft nieuwe verpakkingstoepassingen ontwikkeld door het integreren van de antimicrobiële SANAFOR® die direct wordt opgenomen in kunststoffen en zorgen voor ingebouwde en langdurige bescherming tegen micro-organismen.

 
Intertek gebruikt hun polymeer verwerkingsfaciliteit om kleine batches van het nieuwe materiaal te produceren om aan te tonen dat het gemakkelijk kan worden toegevoegd aan kunststoffen, zoals polyethyleen en polypropyleen. Intertek's wetenschappers hebben plastic testmonsters gemaakt met filmextrusie en spuitgiettechnieken en voerden een reeks mechanische proeven uit om de invloed van het antibacterieel op de prestaties van plastic materialen te bepalen.

 
Kurt De Meyer, Global Product Manager bij Janssen PMP, zei: "We hebben SANAFOR® al gebruikt op een breed scala van toepassingen en materialen, variërend van ventilatiebuizen, ziekenhuisbed-elementen en agrarische film, tot wc-brillen, textiel en de opslag van voedselcontainers. Door de samenwerking met Intertek kunnen we nu verder met het verkennen van nieuwe toepassingen voor SANAFOR®, waaronder het aanbieden van plastic materialen met ingebouwde bescherming tegen een breed spectrum van micro-organismen”.

 
Frank Huijnen, Intertek Senior Consultant Polymers: "De expertise van Intertek in polymeergrondstoffen en laboratorium polymeerverwerking, gecombineerd met onze kennis van de eisen van de industrie, is de sleutel tot het versnellen van de innovatie van onze klanten. Onze expertise in polymeertesten helpt klanten om de impact van antimicrobiële stoffen en de eigenschappen van nieuwe materialen te begrijpen”.

 
In de toekomst, zal Intertek zal een soortgelijke expertise bieden om Janssen PMP te helpen om de toepassing van SANAFOR® naar andere kunststoffen te verkennenl, zoals polystyreen, polyesters en polyamiden.

 
Intertek's polymeer testlaboratorium in Geleen (Nederland), Basel (Zwitserland), en Wilton (Verenigd Koninkrijk) hebben samengewerkt met vernieuwers in sectoren die polymeer of  plastic componenten al meer dan 20 jaar gebruiken. Intertek polymeer ingenieurs, chemici en regelgeving specialisten werken met klanten om voortdurend de polymeerontwikkeling te verbeteren door middel van geavanceerde analytics, het oplossen van problemen, de lab schaal spuitgietapparatuur, filmextrusie en compounding pilot lijn faciliteiten. Met deze expertise, ondersteunt Intertek de ontwikkeling van nieuwe en innovatieve polymeerproducten voor tal van toepassingen, waaronder verpakkingen, consumentenproducten, automotive en aerospace.

 
-einde-

 
Contacten:
Frank Huijnen, Senior Consultant Polymers
Tel: +31 (0)88 126 8888

Chantal Haarmann, Commercial Manager
Tel: +31 (0)88 126 8888
 
Over Janssen PMP
Janssen Preservation en Material Protection (PMP), een divisie van Janssen Pharmaceutica NV, is een bedrijf van Johnson & Johnson. Het bedrijf is een lang gevestigde wereldleider in de ontwikkeling en het formuleren van nieuwe en zeer effectieve werkzame stoffen en het eindgebruik van producten voor de bescherming van de materialen en voedsel. Door de bescherming van onze omgeving, heeft Janssen PMP het doel de gezondheid en het welzijn van de mensen te beschermen in de omgeving waarin onze producten worden gebruikt.

Over Intertek
Intertek (ITRK.L) is een vooraanstaand leverancier van kwaliteitsoplossingen aan industrieën wereldwijd. Via audits en inspectie, testen, training, advies, kwaliteitsbewaking en certificering  voegen Intertek medewerkers waarde toe aan bedrijven, d.m.v. het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van producten, middelen en processen. Intertek ondersteunt klanten via een netwerk van meer dan 1000 laboratoria en kantoren met ruim 38.000 medewerkers in meer dan 100 landen. Intertek ondersteunt klanten bij het behalen van succes in mondiale markten door te ondersteunen bij vragen op het vlak van veiligheid, duurzaamheid, performance, integriteit en productverwachtingen in vrijwel elke markt wereldwijd. www.intertek.com