Intertek (www.intertek.com)

PSI en PCP

Pre-Shipment Inspections

Intertek levert Pre- Shipment Inspections aan overheden waarmee import omzet bewaakt kan worden voor zowel de overheid als ook de inwoners. Intertek levert Pre-Shipment Inspections voor o.a. Bangladesh, Uzbekistan, Mozambique en de Filippijnen.

Conformity Assessment Program (CAP)

Deze programma's zijn opgesteld om ervoor te zorgen dat er geen onveilige producten in een land kunnen worden geimporteerd.

 

Conformity Assessment Program (CAP) voor Ethiopië

Intertek levert inspectiediensten voor export naar Ethiopië in het kader van conformiteitscontrole. Intertek is goedgekeurd door het ministerie van Handel om het Certificate of Conformity (CoC) uit te geven.

Het Ministerie van Handel van Ethiopië heeft onlangs verplichte testen, inclusief toetsing aan 124 Compulsory Ethiopian Standards (CES), geïntroduceerd.

Exporteurs die één van de gereguleerde producten, zoals hieronder weergeven, exporteren naar Ethiopië, zijn verplicht het originele document te tonen aan de lokale douane voor inklaring. Een elektrische kopie van het certificaat wordt bewaard bij de autoriteit, voor authenticatie indien nodig. 

Intertek is een goedgekeurd leverancier van de nieuwe certificeringsdiensten, zoals ingevoerd door het Ministerie van Handel in Ethiopië. Tevens kunnen we exporteurs en importeurs voorzien van verdere informatie betreffende de nieuwe standaardnormen en regulaties. 

De lijst van 124 verplichte normen en gereguleerde producten bestaat uit de volgende categorieën:

  • Voedingsmiddelen
  • Chemische producten
  • Textiel, leer, kunststof en rubber
  • Bouwmaterialen
  • Elektronica

Onze exportservices op het gebied van overheden & instellingen worden gecoördineerd vanuit Brentwood (UK), die inspecteurs binnen Nederland aansturen. Voor meer informatie kunt u rechtstreeks contact opnemen met onze vestiging in Brentwood. 

E-mail: info.brentwood.gs@intertek.com

Telefoon: +44 1277 223400