Intertek (www.intertek.com)

PSI en PCP

Pre-Shipment Inspections

Intertek levert Pre- Shipment Inspections aan overheden waarmee import omzet bewaakt kan worden voor zowel de overheid als ook de inwoners. Intertek levert Pre-Shipment Inspections voor o.a. Bangladesh, Uzbekistan, Mozambique en de Filippijnen.

Conformity Assessment Program (CAP)

Deze programma's zijn opgesteld om ervoor te zorgen dat er geen onveilige producten in een land kunnen worden geimporteerd.

 

E-mail Us

Telefonisch contact

+31 88 126 8888
 
 

Conformiteit Export Algerije

Intertek levert exporteurs naar Algerije inspectiediensten in het kader van conformiteitscontrole.

In maart 2011 heeft het Algerijnse ministerie van Economische Zaken een bericht voor alle importeurs gepubliceerd om ze eraan te herinneren dat ze verplicht zijn een bewijs van conformiteit te overleggen voor alle zendingen die het Algerijns grondgebied binnenkomen; en om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de vereisten in wet- en regelgeving.

Het nakomen van deze verplichting wordt afgedwongen krachtens wet 09-03 d.d. 25-02-2009 en decreet 05-467 d.d. 12-12-2005 betreffende voorwaarden en procedures voor de conformiteitscontrole van importgoederen bij de douane.  Intertek biedt exporteurs naar Algerije inspectieservices om ze hierbij te helpen en hulp bij het aanvragen van het benodigde conformiteitscertificaat.


Het vereiste conformiteitscertificaat wordt ook het “Certificat de contrôle de qualité” genoemd. Voor elke zending is het origineel van het conformiteitscertificaat vereist en dat moet worden verstrekt in het exportland. Het is een verplicht document voor de inklaring door de Algerijnse douane. 

U dient de exportdocumenten, waaronder het certificaat van herkomst, testrapporten (indien van toepassing), kredietbrieven en de paklijst, aan te leveren bij Intertek. Er wordt dan een afspraak met u gemaakt voor de inspectie, die uitgevoerd wordt op een voor u geschikte datum, tijd en locatie. Als de inspectieresultaten tot tevredenheid stemmen, wordt uw conformiteitscertificaat binnen 24 uur na de inspectie verstrekt.

Onze exportservices op het gebied van overheden & instellingen worden gecoördineerd vanuit Brentwood (UK), die inspecteurs binnen Nederland aansturen. Voor meer informatie kunt u rechtstreeks contact opnemen met onze vestiging in Brentwood. 

E-mail: info.brentwood.gs@intertek.com

Telefoon: +44 1277 223400

Neem ons op om informatie te ontvangen over hoe wij u van dienst kunnen zijn op het gebied van Conformiteit Export Algerije.